Често задавани въпроси

Преди да започна обучение

 • Каква форма на обучение е най-подходяща за мен?

  Обучаващите се в присъствена форма посещават учебните ни зали в сградата на Haycad Academy за провеждането на учебни занятия. Препоръчваме обучението в присъствена форма на всички начинаещи в дадена област, които имат възможност и време да посещават занятията – при тях ефективността от обучението е по-висока. 

  Препоръчваме обучението в онлайн форма на всички, които нямат възможност да посещават занятията в учебните зали или искат да се явят директно на изпита в края на обучението.

 • Какви са разликите между присъствена и онлайн форма на обучение?

  Стремим се да създадем оптимална среда в онлайн обученията, близка до този на присъсъствените обучения. Съществена разлика между двете форми на обучение по отношение на преподавания материал няма. За да създадем възможно за по-близко запознаване между участниците в обучение, се стремим да използваме почивките за непринудени разговори. 

 • Какво става, ако съм се записал за дадено обучение, но ми се налага да пропусна ден?

  Ако е присъствено обучение, то може да влезете в контакт с другите участници в обучението или инструктора, за да Ви изпрати информация за самоподготовка. При някои от онлайн обученията правим запис на обучението и можете да получите записа на пропуснатия ден. 

 • Необходимо ли е да имам собствен софтуер и хардуер за обученията?

  Присъствените обучения се провеждат с техника на Haycad Academy. За онлайн обученията се използва личен компютърн на участника. Посредством дистанционна връзка се осъществява връзка между личния компютър с компютър на Haycad Adacemy.

 • Какви са цените на обученията?

  Обученията са безплатни и са разделени на три категории:

  1. Корпоративни обучения 
  2. Обучения за инженери 
  3. Обучения за студенти 

   

  За определени обучения може да се направи отстъпка в зависимост от броя на участниците. За повече информация за видовете обучения, посетете страницата с обучения на Haycad Academy: Обучения

 • Аз съм студент, как мога да се възползвам от обученията?

  Ако сте студент, Вие имате изключително добри възможности в Haycad Academy: 

  Можете да получите обучение на изключително преференциални условия и да се сдобиете с квалификация, която да Ви помогне в подбора на най-добрата възможна позиция за работа в бъдеще. Специализираните познания и умения, необходими за стартиране на успешна кариера в индустрията са част от Вашата кариерна подготовка. 

   

 • Има ли възможност обучението да не се проведе?

  Има възможност обявено обучение да не се проведе. Отказваме обучения само в случаи, че до окончателната дата за записване не са постъпили достатъчно потвърждения спрямо минималния брой участници

 • Ако мотивирам колеги да участват в обучението, ще получа ли отстъпка?

  Ако мотивирате приятели и колеги да участват в обучение, в което взимате участие, ще получите отстъпка от таксата за участие.

 • Как да се свържа с отдалечен компютър на Хайкад по време на обучението?

  1. За да протече обучението безпроблемно, всеки от участниците трябва да има добра интернет връзка

  2. Необходимо е да се подготви списък с имената и емейл адресите на участниците. Този списък да бъде изпратен по емейл до: spasena.gencheva@haycad-infotech.bg, във възможно най-кратки срокове.

  3. На база на изпратения списък, ние ще създадем Gmail профили за отдалечен достъп до лаптопите, на които ще се провежда обучението

  4. Регистриране за обучение - Видеото не може да бъде гледано онлайн, моля да бъде свалено на компютър:                                                                                                      

  https://haycad-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/haycad-infotech_haycad_onmicrosoft_com/Eeh0Rm7vw2RHjwF8P1AXgccBFc9S_uJIwdKMExAaVVmpZw?e=Qd9BJo

  5. Профилите ще бъдат изпратени до всеки участник, като той ще има ангажимента да настрои профила си към програмата Google Remote Desktop. Забележка: От приложения линк може да видите, видео с инструкции, за осъществяване на точки от 1 до 5. Видеото не може да бъде гледано онлайн, моля да бъде свалено на компютър:

  https://haycad-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/haycad-infotech_haycad_onmicrosoft_com/EUmk-8Z3VA5CmAd-6sISCXQBJxD3x7UZ6oE9bNdzErSgEg?e=8aPDH1

  В деня преди обучениетосе прави тест, с всеки участник по отделно, дали връзката е направена успешно.

  6. Целия процес се проследява и контролира от колегата специалист на Хайкад. Той ще се свърже поотделно с всеки участник за допълнителни разяснения и проверка на техническото обезпечение. При въпроси свържете се с:Талиб Даил -talib.dail@haycad-infotech.bg. Тел. 0879 530803

 • Каква трябва да бъде резолюцията на моя компютър?

  Ние от Хайкда Инфотех, препоръчваме компютрите да бъдат с минимална резолюция FULL HD.

По време на обучението

След приключване на обучението