Molding Simulation

Molding Simulation

293 лв.

Това практическо уводно ръководство за видовете компютърни симулации на процеса на шприцоване е насочено както към практикуващи инженери, така и към студенти. То ще помогне на читателя да се запознае с нововъведения и да подобри процеса на проектиране на детайли и формоване, от съществено значение за ефективното производство. Прилага се лесен за използване подход, основан на казуси, подобрен от много илюстрации в пълен цвят. Книгата е концептуално разделена на три части:

Глави 1–5 представят основите на шприцоването, като се фокусират върху факторите, регулиращи качеството на формоването и как се разработва методология за симулация на формоване. Тъй като те са от съществено значение за качеството на формоването, в тази част са напълно разработени реологичните, термодинамичните, термичните, механичните, кинетичните свойства на пластмасите, както и кинетиката на втвърдяване на термореактивните пластмаси.

Глави 6–11 въвеждат CAE проверка на дизайна, ценен инструмент както за дизайнерите на детайли, така и за отливане на форми за избягване на проблеми с формоването в етапа на проектиране и за решаване на проблеми, възникнали при шприцоването. Тази част обхваща насоките за проектиране на системи за части, задвижване, водач и охладителни канали. Също така се обсъждат контрол на температурата в системите за горещо бягане, прогнозиране и контрол на деформацията и ориентация на влакната.

Глави 12–17 въвеждат изследвания и разработки в иновативното формоване, илюстриращи как CAE се прилага към усъвършенствани техники на формоване, включително ко-/ би-инжекционно формоване, формоване с помощта на газ / вода, формоване на пяна, инжектиране на прах, трансфер на смола формоване и опаковка с интегрална схема. Авторите са част от инженерите на фирма CoreTech System (Moldex3D), носител на наградата PPS James L. White Innovation 2015. Няколко упражнения за казус на CAE за изпълнение в софтуера Moldex3D са включени, за да могат читателите да практикуват наученото тествайте разбирането им.

Количество:

Всички цени са с включено ДДС

Speedy delivery logo
Вашата поръчка ще бъде обработена и изпратена по Speedy. На следващата стъпка от завършване на поръчката можете да изберете дали да получите пратката до адрес или до офис на куриера.